Какво се случи на годишната среща на членовете 2021


Членовете на теком България и тази година “се видяхме” онлайн на 20 май, 2021 г. Минахме през инициативите, в които са участвали автори от България през изминалата година, а те не са никак малко. Представяме ви част от тях. Ако сте член на теком България и не сте успели да присъствате на срещата, можем да споделим с вас записа, който направихме. За да получите достъп до този запис, пишете ни на tekombg(dot)ic(at)gmail(dot)com.

Уебинари

Всяка година организираме уебинари с лектори от българското общество на техническите автори. Самите уебинари за достъпни и безплатни за всички регистрирани. Записите могат да гледат само членове на теком България или на друга tekom country организация.

Миналата година имахме организирани 2 уебинара:

Статии

Кристина Близнашка-Павлова написа прекрасна статия за професията Автор на Техническа Документация, която публикувахме в Моята Кариера, пътеводител в броя през септември, 2020. Статията можете да намерите само в хартиеното издание.

Моята Кариера, пътеводител, брой септември, 2020 г.

Събития

През 2020 година много конференции бяха отменени, като Evolution of TC, а други минаха изцяло онлайн. Онлайн се проведе и най-голямата конференция в Европа, tcworld 2020, която традиционно събира хиляди автори, експерти и фирми в областта на техническата комуникация.

На tcworld 2020, теком България се представи със самостоятелна секция от презентации с лектори от нашето общество. Интересът към темите, които колегите представиха, беше много голям. Записите бяха достъпни за всеки закупил билет за събитието 3 месеца след конфенрецията. Ето и темите:

  • UnValeing Doc Testing, представена от Ирина Пешина и Елица Левендова
  • “One Size Fits Almost All”: Guidelines for Multiple Cloud Products, представена от Добринка Стефанова
  • How to the How-To… Video, представена от Искрен Асенов и Драгомир Аначков
  • Usability Testing for Technical Writers, представена от Димитър Симов – Джими

Друго събитие, което беше важно за нас, беше Bar Camp 2020. То се проведе в градината на SoHo и събра на живо най-смелите сред авторите.

Bar Camp 2020

План за 2021 година

За тази година планираме още статии, уебинари и срещи, за които ще пишем допълнително. На срещата се родиха интересни идеи за по-развлекателни мероприятия за авторите от нашето общество, които са свързани с хобита и интереси. Ако ви хрумне идея за подобно мероприятие, ще се радваме да я осъществим.

С много усмивки,

Ваши членове на инициативния комитет на теком България,

Деси, Цвети и Катя